De geboorte van een sprookje

Lang, lang geleden… stond ik op een gure ochtend midden in het park te roepen naar een groep zwarte vogels. De schelpjes op het pad knarsten onder mijn schoenzolen terwijl ik op mijn tenen ging staan: ‘Ja kom maar Gerrit, ja doe dan. Kom.’ Een moeder en kind bleven even stilstaan en volgden mijn blik hoog de lucht in. Toen gebeurde er precies waarop ik had gehoopt. Eén glanzend kauwtje splitste zich af van de anderen en kwam mijn kant uit. Ik stak mijn hand in de lucht en niet veel later sloten zijn klauwtjes zich om mijn vinger. Zijn kraaloogjes keken mij aan en samen stonden we daar. Het blonde meisje en de zwarte vogel. Een magisch moment.

Ons moment veranderde in een sprookje toen het meisje dat eerder langs liep, nu luidruchtig naar ons toe kwam rennen. Vol bewondering vroeg zij nog nahijgend van haar sprint: ‘wauw, ben jij een echt vogelmeisje?’

Ik gloeide van trots. Natuurlijk ontkende ik het niet. Mijn stilzwijgen was antwoord genoeg. In werkelijkheid had ik de dag ervoor een jongen ontdekt met een kraai, of eigenlijk een kauwtje. De jongen had de vogel als kuiken grootgebracht en vrijgelaten in het park. Tussen zeker dertig andere zwarte kopjes was hij niet van echt te onderscheiden. Ik had dan ook geen idee welke vogel het was, maar ik had zijn naam opgevangen. Vol verwachting ging ik de volgende ochtend terug op zoek naar Gerrit.

Vanaf toen was ik het vogelmeisje van de buurt en werd ik opgeroepen bij elk ziek, zwak en misselijk vogeltje in nood. Mijn kunde werd nooit in twijfel getrokken, ik had mijn strepen reeds verdiend door de kracht van een verhaal.

Slechts één meisje kende het verhaal, slechts één meisje vertelde het door…

Welk verhaal laat jouw organisatie stralen?

3 reacties op “De geboorte van een sprookje

  1. Wat een prachtig sprookje! “Bureau Goudlokje ” is geboren! Gefeliciteerd!
    Dit zal geen sprookje worden, maar prachtigewerkelijkheid en waar zo velen van je kwaliteiten o.a.: je vaardigheid, wijsheid, betrokkenheid, enthousiasme, creativiteit en gedrevenheid van zullen stralen! En dat ga ik toch even doorvertellen. Heel veel succes en moois op dit waardevolle werkenpad!

  2. Je ziet in de kleine gebeurtenissen het mooie en bijzondere ontstaan! En kunt daar woorden aan geven. Ik hoop dat je nog vele verhalen mag optekenen!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *